Tasting

Monday, 31 October 2011

Pulau Pinang Tetap Dihati..

Jambatan Pulau Pinang

Line Clear Nasi Kandar.. Sama dgn nama blog aku.. hahaha..

Kenangan lalu mgusik kalbu

Star Cruise.. View dari atas feri..

Bukit Bendera...

Ropewalk.. Tempat kesukaan aku bila hujung minggu..

Feri Pulau Pinang
Orang kata.. 'Hujan emas negeri orang.. Hujan batu negeri sendiri.. Lebih baik dok negeri sendiri".. Betoi ka? Buleh guna lagi ka peribahasa ni.. Hehehehe.. kalau dah hujan emas, takkan nak biaq kot..? Hahahaha... mmg betoi la.. mcm mana pun seronok kita dok merantau ni.. masih terkenang negeri asal tempat kita membesaq..

Mcm aku nih.. Dari Pulau Pinang, tiba2 dok di Nilai, NSDK.. pelik tp beno.. Dulu ada member kata kat aku.. 'Apa da hang pi beli ghumah kat Nilai tu... Kampung hang Utara.. Bini hang Tg. Malim.. apa pasai la hang pi beli ghumah kat Nilai... Hahahaha.. Mmg betoi kata kwn aku tu.. Gila ka apa aku beli ghumah kat Nilai.. Tapi kita hanya merancang, hanya Allah saja yang menentukan ke mana arah kita.. Walaupun di Nilai, setidak2nya aku dah ada ghumah utk aku & family aku berteduh dari hujan ka, paneh ka... Sekurang2nya bayaran rumah tiap2 bulan tu, hasilnya jadi milik aku jugak rumah tu.. Kalau menyewa, bayaq tiap2 bulan, ghumah tu bukan milik kita pun...

So, semua pic kat atas tu tempat2 menarik yg ada di Penang.. yang Bukit Bendera tu aku pun baru sekali naik keretapi.. Tu pun 10 tahun lepas daaa... Yang paling penting, LINECLEAR nasi kandaq.. Sampai nama blog aku pun 'lineclear2u' aku ambik atas nama nasi kandaq sempoi... Jadi, kpd blogger2 yang belum sampai Penang, jngan lupa pi pekena line clear naaa... Good nite!!!

6 comments:

Cik Ketam Malas said...

lawanya...teringin nak pegi sna one day..

CikPuan Fara said...

kalau musim durian.. kena letak balik pulau sebagai landmark durian :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cheq pow rindu ngan penang
nnt blk cuti leh terjah sana sebab in law ada kat kat jln perak

Che'gu Anuar said...

@Cik Ketam - Haa.. jgn lupa ya mai penang...

@Fara - Yes.. lupa nak letak ikon balik pulau.. Dulu masa pi sek vokay balik pulau, buah durian rasa mcm nak petik saja sebab pucuknya kat atas (terpi jalan).. Betoi tak fara?

@Cik Puan Lady luv - Haa.. bila balik mai Msia nanti, mai jalan Penang naa...

✿ Myra ✿ said...

ohooo..baru g skali kat penang..pekena nasi kandaq..hehe

Che'gu Anuar said...

Myra.. kdg2 ada org tak suka makan nasi kandaq.. tapi, itu org.. janji sy AMAT suka.. hehehe..