Tasting

Tuesday, 1 November 2011

KFC try test cuba...

Rumah aku letaknya tengah2 antara Nilai & Mantin. Bercakap tentang KFC, di bandar Nilai saja ada 3 tempat. Dalam Giant, dalam Tesco dan kat outlet luar. Tapi, di Mantin belum ada.. 




Petang  tadi lepas balik sekolah dalam jam 5 petang, aku ke Mantin jap nak amik kasut.. Tiba2 nampak la lori KFC tengah buat sale. Ni kali ke-2 aku nampak lori KFC tu.. Anak aku Dina dah berbunyi wording KFC.. Aku pun kesian dekat Dina singgah la pi jenguk2 lori tu.... 

Amat mengecewakan!!! Harganya mahal pada outlet biasa. Kalau snack plate yang biasa ada 2 ketul ayam, kentang putar, coleslow dan roti harga cuma RM7.50 rasa aku. Tapi beli dalam lori ni SET A ( Ayam 2 ketul + air gas = RM 9.60).. Apa da punya baghal buat sale mcm ni.... Sepatutnya tujuan KFC bwk lori tu buat survey pembeli KFC di Mantin dan kawasan sekitarnya. Sepatutnya harga kena bagila lebih promosi.. Bukan lebihkan mencekik darah.... Last2 aku cuma beli ayam 2 ketul ja kat Dina. harganya RM7.20..



Lagi satu, staff yang dok bekeja dlm lori tu sorang muka mcm diibaratkan dia yang membeli KFC aku ni pekerja.. Yang sekor lagi duduk main hp dengan kaki sila panggung... Aku memang rasa mcm nak maki saja 2 ekoq mamat ni... Tapi aku sabaq je laaaa...

Kesimpulannya... bagi aku teknik selling skill guna lori yang dibuat oleh KFC utk survey dia ni kurang memuaskan...

6 comments:

Ct Arina said...

ehhhh xtaw pun ade kfc jual dlm lori camni. baru taw ni. agak jakun. haha

Che'gu Anuar said...

Hehehe.. mmg ada cik CT oi.. dia terjah kampung2.. Tgk survey customer dia sebelum dia bukak outlet.. Tp yg panas tu sebab servis KFC yg guna lori ni mcm hampeh!!

Anyway, thanks jd follower..

✿ Myra ✿ said...

laaa..ade lak lagi mahai. aishhh. ni first time myra tau kfc guna perkhidmatan camni. heee

Che'gu Anuar said...

Hehehe.. Mmg dah lama KFC guna lori ni.. tp sasaran dia kmpung2 sje.. Kalau Myra dok kat area mcm kwsn pinggir bandar sikit & belum ada KFC, tak lama dia mai la tu.. Hehehe..

White_roses said...

aiseh...best nyer ade kfc bergerak. Takyah nak beratur2 kat kaunter.hihihi..

Che'gu Anuar said...

@w.roses.. tu la.. kalau ada mcm ni mmg bagus.. lebih2 lagi kalau dia parking depan ghumah.. Hahaha..