Tasting

Thursday, 13 October 2011

Nasi Kandaq Lawooood.. Hangat di Nilai!!

Nampak tak signboard nyaa..
Mcm kat Line Clear.. beratuq tuuu...
Menunya simple saja..Hari ni aku takdak selera.. Huahuahua..
Nasi Kandaq satuuuuu!!!!!! Peh.. aku mmg tak bole lepas nasi kandaq.. Kat Nilai ni byk Restoran mamak.. Tapi mmg tak best langsung, setakat boleh makan saja laa... Nasi kandaq ni yang specialnya lauk depa yang bubuh, bukan bagi nasi putih kita bubuh lauk sendiri.. Mana bestttt...

Cakap nasi kandaq kat Nilai ni, kalau belum pernah rasa dan rindukan nasi kandaq Penang, bolehla singgah mai Masi Kandar Lawood yang terletak di Tmn Desa Cempaka, Nilai.. Alaa.. 5 minit saja dari sekolah aku.. Mmmg power.. lauk yang ada pun simple saja.. Ayam goreng, sotong goreng kunyit, telur ikan, telur masin, dan sayur kubis gorang.. Utk set ayam penuh (1/4 ayam) + nasi + sayur = RM7.00.. Boleh la tu.. Ayam suku.. Yang sedapnya nasi lawood ni kuah dia.. memang likat,pekat, dan kain pelekat.. POWER!!!.. Ermm, cakap pun tak guna, kalau nak.. mai Nilai, aku boleh bagi plan.. Lawoooood Terbaek!!!

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mcm nak blk penang la ni jugak
terlioq lapaq nasik kandaq daaaa

Che'gu Anuar said...

suka makan nasik kandaq ka? kalau suka, balik mai penang pi cari lineclear..-) Kesian noo, kat jepun tak dapat la tgk mamak lipat kain.. hehehehe...