Tasting

Thursday, 10 November 2011

Rombongan Chegu Anuar ke Genting Highland

Semalam 9.11, alhamdulillah selamat aku bersama 136 murid bersama 12 org kwn2 chegu yg mengiringi murid aku telah selamat pi dan selamat pulang dlm program Lawatan Ke Genting Highland... Kat sini aku nak berceghita la serba sedikit program sepanjang hari semalam..

@Outdoor..



@SK Desa Jasmin - 6.15am
Aku sampai.. budak aku nampak ada la dalam 20 org.. kwn2 aku yg dr Seremban dah sampai.. Pak Din, Araf, Bro Hamidi.. Budak makin ramai.. bas janji aku 6.30am sampai.. Last2 kena kencing jugak laa.. Pukui 7.20am baru sampai.. Aku target nak bertolak jam 7.15am paling lewat. Dah jadi bertolak jam 7.45am.. Aku dah kehilangan 30 minit masa... Hati panas la jugak....

@Highway KL-Seremban
Mak aihhhh!!! Jalan jem tahap Gaban & Doraemon... Dari Sri Petaling sampai atas lagi Pandan Indah.. Aku dah kerugian 40minit masa... Tapi budak enjoy layan cerita Magika (Bas A)... Bas mmg terbaeeekkk isinya...


Awana Skyway.. Jadilah.. dpt jugak merasa.. - gambar ehsan Fairuz pOt
 @Awana Skyway - 10.00am
Cadangan asal nak bwk 70 naik kabel car dan selebihnya naik Shuttle Bus.. Bila aku naik kaunter tgk 'lineclear'.. tanya minah kat kaunter tu dia kata 15minit satu skyway.. So, aku cepat2 panggil 2 biji bas lagi yg parking kat Genting Skyway naik ke Awana Skyway.. Aku adjust plan suruh semua naik kereta kabel.. Bagi semua merasa.. Utk makluman pembaca, Genting Skyway tutup utk maintanance satu hari iaitu hari ni.. Angin tak????? Aku dah puas bergaduh dgn sales person Genting.. 

@Outdoor themes park - 11.30am
Kumpulan petama 30 org sampai dulu.. aku bagi tag tangan pelepas masuk dulu budak2 ni... sementara tunggu kumpulan belakang... Kumpulan terakhir sampai jam 12.30pm... kesian depa, terpaksa main sekejap saja.. Pukui 1.15pm aku dah kumpul semula budak2 utk pi makan. Budak yg awal sampai, puas hati laaa.. yg mana sampai trip last, hangin ja satu badan depa aku tgk... sorry la...

Pak Isman & Fairuz tongah sodap tu...

Nganga sikti bro... hahaha.. A;araf & Anas..

Wakil chegu pompuan, Zana & Kak Sailah..

Oi Pak Din.. Copek sikit.. den nak cabut dah ni.. hahaha.. Pak Din & Ali


@First World Cafe -1.55pm
Sampai ja aku dimaklumkan oleh staff depa, nasib baik chegu sampai awal... kami jam 2.15pm dah tutup.. Fuuhhh!!! Lega eden... Yg menariknya, aku sangka makan tapaw ja.. Tapi semua budak aku makan buffet lunch.. mmg puas hati.. Kami 12 org chegu duduk side VIP pulak tu.. maknanya menu lebih special... Mmg amat2 puas hati la kwn2 aku semua.. Ada ayam, kambing, isi ikan, sotong, udang,.. ishhhh banyak lagi laaaa... Aku betoi2 tak sangka makan mcm tu.. Alhamdulillah... Dah abis makan, diberi pulak tapaw, 1 mineral water, 1 buah epal, 1 bungkus roti bun utk semua 147 pax... Terbaeeekkkk la bab makan..

@Indoor First World Plaza - 3.00pm
Aku maklumkan budak supaya jam 3.45pm mesti kumpul balik.. Bagi peluang depa bebas bergerak kat area indoor games... Mmg teruja laa.. ada yg naik roller coaster, buaian, monorail dan mcm2 lagi... aku masa dep main, bergegas berjumpa dgn Rainbow (staff genting) utk redeem EzyCash Card.. nanti aku cerita pasai apa dapat kad tu.. Lepas ambik kad, berpusing pulak cari tempat nak tunggu shuttle bus utk turun... Org lain menggigil, aku berpeluh daaa....





@Genting Games - 4.00pm
Sepatutnya pakej aku Snow World.. Tapi 12 jam sebelum lawatan, aku dpt call dari sales person bgtau Snow World TUTUP utk renovation... kalau hangpa laa.. Angin tak satu badan? Huh!!!! Dia bg aku pilihan utk ganti. Nak tau apa? 1. Flying Coaster (yg budak2 aku mesti tak dpt naik sebab pendek), 2.Boling dan 3.Pop Corn.... Angin la aku... Aku bagi dia pilihan pulak, 1. 3D Cinema, 2 Believe It or Not 3. EzyCash Card.... Last2 dia gantikan EzyCash tu.. Tau takut... Hahahah.. Jadi budak2 dpt kad dgn nilai RM10.00 dalamnya.. Main la puas2....


@Shutte Bus - 5.45pm
Bru nak turun.. Mmg tak sempat rasa aku nak ke Strawberry Park di GohTong Jaya... Strawberry Park ni termasuk dlm pakej... tk pi kalau, rugi laaa... Aku dpt naik shuttle pertama dgn 44 budak2 aku, sampai ja kat parking bas di Genting Skyway, jam dh pukui 6.25pm.. Ahhh.. Sempat lagi, aku cepat2 suruh drebar bas bwk ke Strawberrry Park tu... Sempat!!!!! Tapi bas aku laa.. Tak apala... akhirnya dapat la 88 murid masuk jugak.. Selebihnya tak sempat sebab jam 7.20pm baru sampai.. Kami set balik, susun budak ikut bas, semua cukup.... Bertolak dr Gontong Jaya jam 7.45malam... 

Alhamdulillah.. Tepat jam 9.30malam bas aku (Bas A) sampai sekolahhhh.... Jam 10.15malam, semuanya clear... Tkasih kepada semua murid SK Desa Jasmin yg sporting join trip kali ni.. Thanks jugak kt kwn2 yang bersama dari pagi sampai malam...

Tunggu next trip.... 2012!!!!

4 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hamboiii tgk cikgu lagik enjoy dari student ni....rindunyer nk terjah GH

Che'gu Anuar said...

Hehehehe.. selalunya che'gu2 lagi excited dr budak2.. agaknya di Jepun lagi hebat kot dia punya games..

mashukkk said...

Bro.. Nk gmbr genting ka?

Che'gu Anuar said...

mauuu bro.. dpr 3-4 keping pun ok laaa noo.. tq bro.. kalau ada hang emel pjr2344@yahoo.com... roger