Tasting

Monday, 21 November 2011

Negro oh Negro @ Perdana College Heights

Dah kurang ajaq negro ni...
Salam buat semua pembaca blog lineclear2u yang dikasihi.. Aku nak bercerita tentang kes negro kat taman aku semalam ( 20.11.2011)... Jam 4.45pm aku terima satu kol dr sorang ustazah yang dok dlm taman aku ni.. Aku pulak biasanya hari minggu hp merata2 tempat.. Tak perasan laa.. Jam 5.10 baru aku perasan.. Aku kol balik.. dan aku dimaklumkan negro jiran depan rumah dia buat kacau... 

Dengan pantas aku roger 2-3 org kwn aku dan bergegas aku ke rumah dia. Sampai rumah tengok rumah negro tu mcm lineclear ja yg bermaksud takdak org.. tp pintu terbuka sikit.. Aku pun dijemput masuk ke rumah ustazah berkenaan.. Lalu suaminya pun berceghita laa.. Cerita dia mcm ni...

Jam 1.30pm dia balik dr Seremban bawak 3 org anak dia lepas hantar isteri dia exam. Sampai depan pintu pagar, dia pun keluar dari kereta nak bukak pintu pagar rumah yang berkunci.. Dalam proses dia nak bukak pintu pagar, negro yang dok depan rumah dia jalan dengan laju dan terus masuk kereta dia yang enjin masih hidup lagi dan ketiga-tiga anak dia masih ada dalam kereta. Bila si suami ni perasan negro tu dah masuk kereta, maka dengan pantas dia ke arah negro ygduduk dlm kereta bahagian pemandu lalu bergelut nak ambik kunci kereta.. BERJAYA ambik.. Negro ni hangin la badan dan keluar dr kereta.. Suami ustazah ni terus masuk dalam kereta lalu nak cabut. Negro tu datang kat dia dan cuba buat sesuatu, namun berjaya dipecutnya kereta... Alhamdulillah.. Maka selamat la kereta dan paling penting 3 org anak dia tu... 

Aku suruh si suami pi buat report polis tp dia takut ancaman akan dtg.. Setelah dinasihat oleh ramai penduduk yang datang, akhirnya aku bwk dia ke Balai Polis Mantin utk buat report. 

Kesimpulannya, mmg dah melampau si 'black' ni.. dalam Perdana College Heights saja setakat hari ni dah 3 unit rumah disewa depa ni.. Yang mangkuknya, si owner pun pasai apa la sanggup bg sewa kat geng negro ni.. Tp ada makluman, sewa kat negro ni dapat payment setahun terus.. Tu yg depa bagi kot...

5 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hakikatnyer geng negro ni mmg jahat2....byk gak kwn2 citer theyols buat kes kt apartment bising,minum etc...but yg ni sgt takut...biar police tangkap nnt

Che'gu Anuar said...

setuju dgn ayu.. Depa ni mmg slumber dan kurang ajaq.. Mlm td satu team polis turun termasuk IO (inspektor) dia.. Nak pecah masuk tak boleh melainkan ada pegawai.. akan di follow up kes tu dgn mangsa arini..

susulemakmanis said...

benci negro2 sial ni!xabes2 uat kacau kt tempat org..nk jalan pon takut even dok ngar sndri..

Che'gu Anuar said...

mmg pun.. tak senunuh!!! walaubagaimanapun, dah kena reman si awang itam ni.. Bguih dok ada..

Che'gu Anuar said...

Anyway, thanks to Sue sb mau jugak komen blog eden yg tak sebeghapa ni..