Tasting

Wednesday, 21 December 2011

Aku bersama Sahabat @ PCH




Aktiviti ni disekitar kawasan taman aku.. mcm ni laa.. kang ckp dikata riak, kalau tak ceghita mcm takdak benda nak cakap.. So, aku bercerita la sikit utk kenangan.. Program Majlis Silaturrahim & Komunikasi warga PCH bersama KRT & Persatuan Penduduk Perdana College Heights ni mmg dirancang oleh KRT.. Aku salah sorang drpd AJK nya laa.. Tapi, aku nak habaq mai, 75% kerja-kerja pengurusan program ni aku yang uruskan.. Aku bukan gila nama & kuasa..Cuma nak bagi jadi jugak ja majlis kali ni..  Utk makluman hangpa, sebelum ni dah 3 kali atur program dan tak jadi.. Last2 minit cancel.. Sebab apa? Sebab tak cukup persediaan.. So, kali ni aku cuba bantu yang terbaik la utk mnjadikan jugak satu program untuk KRT.. Apa yg aku buat? Antaranya, Flyers ( design, cetak, potong, edar ), Banner ( design - minta dato' K buat, tempah, ambik, gantung bersama kwn2 ), Hadiah cabutan bertuah ( beli , balut ), List pendaftaran penduduk, Kanopi ( minta tlg mizi uruskan ) dan ada la 2-3 benda lagi... Tapi, adakalanya pertolongan kita pun ada hadnya..

Aku dah pesan pada org penting KRT.. Semua urusan aku dah uruskan, hang cuma carikan pengerusi majlis, pendaftaran penduduk, bahagian borang BR1M, urusan susunan meja... Hangpa nak taw ndak.. Majlis bermula jam 8.30 malam... Tup..tup..tup jam 7.45mlm, abg Asmadi kol aku tanya majlis ni jadi ka tak jadi? meja belum susun, lampu takdak.. (abg asmadi ni yg uruskan makanan dan kanopi mmg pasang kat depan rumah dia..).. aku dgq dia kata lagu tu, hangin aku satu badan.. apa la depa ni.. mmg teruk betoi laaa....

Kalau tgk gambaq atas tu, mmg tengah hangin jugak.. malam pasang banner tu aku dah sms org penting KRT minta tlg sms 5-6 org kwn2 minta tlg pasang banner n kelip flyers.. haram tak sms pun.. aku jugak la yg sms.. dan banyak lagi yg mcm aku panazzzz... tapi iya laa, kwn2 setaman ni susah.. kang ckp msm muka pulak.. kan?

Banyak benda lagi yang tak sepatutnya berlaku malam tu.. maleh la aku nak ceghita... Cuma, kita ni kalau dah pikul amanah tu, tunaikanlah dengan sempurna.. jgn asyik nak lepaskan kat orang lain... Kdg2 aku pun tak paham dengan manusia ni... Apapun, thanks to sahabat yang bersama malam tu dan menjayakan majlis..

3 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mmg la if keja melibatkan ramai org byk benda x puas hati...sabaq jer la

p/s::eh salji kat GH tue fake x sama ngan salji ori kat sini ngeeee

White_roses said...

macam tu la...susah kalau bekerjasama dengan orang-orang yang berat tulang.

Che'gu Anuar said...

aYU: dah pueh bersabonyeee.. takpa la.. buat la apa yg dirasakan patut.. kan..kan..

WR : Ni bukan berat tulang, mmg kki temberang.. haha.. manusia la katakan.. nak buek mcm mano kan.. sabo je la..